O portálu

 

Katalog Minecraft serverů byl založen dne 28.07.2013 jako odpověď na existující portály, které trpěly nedotaženými, pomalými a nepřehlednými stránkami - s cílením ne na hráče, ale samotné majitele serverů - ze kterých se ve výsledku hráč o serveru dozvěděl minimum k rozhodnutí důležitých informací - to si vzal tento projekt za cíl napravit a při vývoji je tak brán ohled primárně na hráče, kteří vědí, jaký server hledají a k jeho nalezení potřebují kvalitní, svižné a přehledné rozhraní.

Už od založení katalog nabízí přehledný seznam serverů doplněný o základní důležité informace s popiskem serveru, díky čemuž může návštěvník servery nejen efektivně řadit, ale také obsáhnout o poznání více informací před samotnou volbou serveru a učinit tak opravdu relevantní rozhodnutí.

Každý hráč, ať už hledá server malý, velký, na specifické verzi, nebo snad s určitým druhem komunity - může vcelku rychle nalézt, co hledá.

Prezentace serverů jsou kontrolované nejen lidmi, ale také autonomním systémem - je tak možné automaticky vyřazovat neaktivní servery a poskytnout návštěvníkům skutečně aktuální seznam serverů.